Името Reiki 霊 気 идва от японските символи  Ray  (霊 което означава „вселена“, „дух“, „душа“ ) и  Ki  ( също Qi ) (気 което означава „енергия“, „живот“ ). Прието е да се превежда като „Универсална жизнена енергия“.

Рейки практиката е известна като лечение с ръце върху тялото. Тази техника се прилага от хиляди години от много древни народи като китайци, индуисти, тибетци, египтяни, евреи и други. Рейки е много древно лечебно изкуство, преоткрито за съвременния свят благодарение на японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.

ЦВЕТОВЕТЕ НА РЕЙКИ

Смята се, че символичният цвят на Рейки е зелен. Това е цветът на здравето, изцелението и любовта. Цветът на 4-та чакра (сърцето, отговорно за любовта и имунната система) също е зелен. Рейки се свързва също със златисто жълто, тъй като това е цветът на Създателя, на божествената енергия. Рейки е светлината, която ни връща към Великата светлина.

КАКВО Е РЕЙКИ

Рейки е японска древна лечебна система за насочване на универсалната жизнена енергия в човека.

Всичко е енергия, част от тази енергия са нашите тела. Нашето стресиращо ежедневие, грижата за осигуряване на нашето физическо и психическо благополучие, в много случаи води до физически дисбаланс, което води до появата на различни заболявания! Рейки е техника, която създава хармония в телата ни, която балансира дисбаланса в нас или тези, които ни молят за помощ.

Независимо от религията, която всеки човек изповядва, той може да бъде настроен (посветен) и да се превърне в канал на универсалната Рейки енергия. Преминавайки през нас, хармонията ни балансира, можем да помогнем на растенията и животните, протичането на енергията през нас ни балансира и води до подобряване на здравословното ни състояние, увеличава вътрешната ни енергия и премахва болестите, които сме натрупали поради напрежение, нерви и негативни мисли. Рейки е чудесен метод за лечение на стрес. Успокоява бързо болката и всякакви физически и психически заболявания.

Когато сме здрави, сме щастливи, чувстваме се чудесно в тялото си, нямаме никаква болка и напрежение – тогава сме в хармония, както със самите нас така и с природата.

Когато сме изпълнени със страх, тъга, скръб, гняв и безпокойство, ние сме в негативно настроение, което води до заболяване и това се предава и на всичко, което правим в ежедневието си, засягайки дори другите около нас с нашите действия и бездействия.

Рейки ни балансира бързо и лесно успокоява болката и нормализира кръвното налягане.